Uw winkelwagen is leeg!

Het is niet meer mogelijk om in deze webwinkel te kopen. Deze webwinkel staat te koop. Heeft u interesse? Bel 0251 770 750

Aanbiedingen

WhatsApp installeren op Android tablets

Geplaatst door in Android Apps op September 19, 2015 . 70 Reacties.

Direct WhatsApp op Android tablet installeren? Open deze webpagina op de tablet en klik op de download knop hieronder:

Klik vervolgens op het WhatsApp bestand dat op de tablet is gedownload en volg de instructies.

Het is mogelijk om WhatsApp te installeren op een Android tablet zonder 3G netwerk of SIM kaart aansluiting. Helaas geeft de Google Play Store maar al te vaak aan dat de tablet niet geschikt is om WhatsApp te installeren. In de Android OS van Sigma Tablet staat WhatsApp overigens standaard voorgeïnstalleerd.

Het is iets lastiger om WhatsApp werkend te krijgen op een willekeurige Android tablet dan op een smartphone, maar het gaat uiteraard wel! Voor de verificatie is een telefoonnummer vereist.Dit telefoonnummer kan maar 1 keer voor WhatsApp gebruikt worden. Gebruik nooit hetzelfde telefoonnummer op 2 apparaten want dan blokkeert WhatsApp het account… Kies voor de gesproken verificatie ipv SMS en neem desnoods het telefoonnummer van de huistelefoon of een prepaid kaart. Telefoonnummers van huistelefoons worden niet altijd herkend! Probeer in dit geval een prepaid nummer om de code per sms te ontvangen.

 

Download hieronder WhatsApp voor Android tablets. Deze link komt rechtstreeks van WhatsApp zelf dus dit is altijd de laatste versie!

 

De tekst uit de video:

#1.WhatsApp kan in de meeste gevallen zonder problemen geïnstalleerd worden op een Android tablet zonder SIM kaart of 3G. Hiervoor is wel een extra telefoonnummer nodig. Dit kan de vaste huistelefoon zijn of een ander mobiel nummer, zolang deze maar niet al gebruikt wordt voor WhatsApp. Als 1 telefoonnummer op 2 apparaten gebruikt wordt voor WhatsApp, dan zal het account geblokkeerd worden en zal het op beide apparaten niet meer werken.

#2. Om te beginnen met de installatie: klik op de download link onder deze video om de meest recente versie van WhatsApp te downloaden. Hierna zal automatisch de download worden gestart.  

#3. Rechtsonderin, naast de klok- verschijnt een pijltje. Door hierop te klikken, wordt de voortgang van de download zichtbaar. Zodra de download voltooid is, kan op het programma geklikt worden om te installeren. Druk op de knop „installeren” en wacht de installatie af.  

#4. Na de installatie kan WhatsApp geopend worden. Accepteer de voorwaarden om door te gaan.  

#5. In dit scherm dient een telefoonnummer ingevoerd te worden. Nogmaals, gebruik geen telefoonnummer wat al gebruikt wordt voor WhatsApp. Hiervoor kan zowel een vast als een mobiel nummer gebruikt worden. Klik op „kies een land” om het landnummer te selecteren. Voer vervolgens het telefoonnummer in, zonder de ’0’.

#6. Controleer of het telefoonnummer juist is en klik op OK. Indien een vast telefoonnummer gebruikt wordt, dan zal op het scherm de melding „SMS-verificatie mislukt” verschijnen. Druk dan op mij bellen. WhatsApp zal bellen met het gekozen nummer en een computerstem zal de 6 cijferige code geven. Na het invoeren van de code zal deze geverifieerd worden en kan WhatsApp gebruikt worden.

#7. Indien een mobiel nummer gebruikt wordt, dan zal de code per SMS gestuurd worden. Aangezien het SMS bericht niet direct op de tablet binnenkomt, zal gewacht moeten worden totdat de 5 minuten om zijn en de gele balk helemaal op het einde is. Vul hierna de 3 cijferige code in die per sms is verstuurd.

#8. Contactpersonen kunnen ingevoerd worden door op de 3 verticale puntjes -onderin het scherm- te klikken. Kies contactpersonen en voeg deze naar wens toe.

 

GEEFT WHATSAPP DE MELDING "NB: TABLETS WORDEN MOMENTEEL NIET ONDERSTEUND?"

 

whatsapp-op-android-tablet

Het probleem zit in het volgende: WhatsApp heeft een IMEI nummer nodig om deze draaiend te krijgen. Veel tablets hebben geen SIM kaart slot en dus ook (meestal) geen IMEI nummer. Sommige tablets (waaronder de Sigma tablets bij Discount Suppliers) zijn voorzien van een nep-IMEI nummer zodat WhatsApp "denkt" dat het een tablet met IMEI en SIM kaart is.

Als WhatsApp de melding geeft dat tablets niet ondersteund worden, dan zit in de firmware van de tablet geen IMEI nummer. Als de tablet geroot is, dan is er toegang tot de systeembestanden. In het systeem zit de map SYSTEM. Hierin zit de map FRAMEWORK en daarin zit de framework.jar. Hierin bevindt zich het echte of niet-echte IMEI nummer. Voor diverse tablets bestaat online een patch om de framework.jar te patchen en dus te voorzien van een IMEI nummer. Vervolgens moet de framework.jar weer teruggeplaatst worden en de tablet opnieuw gestart. Dit framework.jar bestand is zeer belangrijk voor het besturingssysteem.

Als de patch verkeerd is of er wordt een framework.jar van een ander apparaat geplaatst, dan is de kans zeer groot dat de tablet niet meer opstart. Maak altijd een backup van het systeem, bij voorkeur een backup met ClockWorkMod. Op deze manier is de laatst werkende stand eenvoudig te herstellen. Overigens zijn dit slechts de aanwijzingen om WhatsApp te installeren en zijn wij nimmer aansprakelijk voor eventuele schade of niet-werkende tablets.

 

***Wij komen binnenkort met de mogelijkheid om zonder SIM kaart of telefoonlijn WhatsApp te installeren: houd de site in de gaten!***

Tags: whatsapp, tablet Laatste update: September 19, 2015

70 Reacties 21 Antwoord(en)

Reageer hierop:

Antwoord hierop:

* Naam:
* E-mail: (Niet Gepubliceerd)
   Website: (Site url met http://)
* Reactie:
Verificatie code:
Back to Top